Project Duurzaamheid

Duurzaam omgaan met grondstoffen

Proefproject stoomreiniging


Project duurzaamheid is bezig met de ontwikkeling van een wasmachine die reinigt met stoom. Stoom heeft als voordelen tegenover een conventionele wasmachine dat deze maar een fractie aan water verbruikt, nagenoeg geen afvalwater produceert maar bovenal doodt stoom écht alle bacteriën en schimmels in de stof die normaal gesproken overleven. Waarschijnlijk heeft de machine ook geen afvoer meer nodig. Dus voor het eerst zal binnen afzienbare tijd een wasmachine op de markt komen waar écht schone was uit komt en ook nog eens duurzaam is in gebruik.

Alle vuil en bacteriën worden uit de vezels geweekt en witte sokken worden weer echt wit. 

Komende maanden wekelijks vuile was gevraagd, gratis opgehaald, duurzaam écht bacterievrij gewassen en weer thuis bezorgd 

Wij zijn al redelijk ver met de techniek om met stoom kleding te reinigen en ook de bijbehorende bacteriën en schimmels in de vezels te doden. 

We willen nu op grotere schaal gaan testen met de machine en met volle trommels draaien. 

We willen eerst grootschaliger proeven doen met stof dat de meeste bacteriën en schimmels bevatten zoals met name sokken en ondergoed. Indien alle stof daar na reiniging bacterievrij uitkomt gaan we ook met de rest van de was in de weer dat u dan ook kunt aanbieden om kosteloos te laten reinigen.

Zweetsokken & panty's gevraagd voor reinigingstests

Voor het uitvoeren van de reinigingstests vragen we mensen vuile was aan te bieden dat in eerste instantie veel zweet bevat (= bacteriën/schimmels) zoals sokken en ondergoed.          De stoom en warmte circulatie door de vezels van de stof doden ten opzichte van de wasmachine wel alle bacteriën en schimmels waardoor de stof écht schoon is, zachter aanvoelt, beter ademt en vocht absorbeert. 

Gratis aan huis gehaald en gebracht

we halen wekelijks elke zaterdagochtend kosteloos een plastic zak(je) op aan huis bij de adressen die zich aanmelden. De vuile was wordt per adres met stoom door onze machine diep en grondig gereinigd, en de schone was wordt de zaterdag daarop weer 100% schoon en gestreken aan huis bezorgt waarbij u een nieuwe zak met vuile was weer kunt meegeven.

De tijd dat u uw was kwijt bent is wat verruimd naar een week, omdat we meer tijd nodig hebben voor enerzijds de tests en anderzijds voldoende droogtijd om alle textiel weer droog en fris aan huis te kunnen bezorgen.

 Dit alles kost en verplicht u tot niks !

Dit doen we ook voor sportclubs en andere instellingen/verenigingen, bedrijven etc.


Inzamelgebied wasgoed

Globaal inzamelgebied vuil wasgoed

Hoe werkt het ?

  1. Uw was aanmelden voor de eerstvolgende ophaaldag  HIER  
  2. U ontvangt de avond voor de ophaaldag de bevestiging
  3. Aankomende zaterdagochtend wordt de was bij u opgehaald. 

  4.  Volgende week zaterdag ontvangt u uw schone was weer gratis retour.
  5. Eventueel kunt u gelijk weer vuile was meegeven die u voor woensdag 15.00 uur heeft aangemeld


Op het formulier kunt u ook aangeven of u de zak zo buiten kunt zetten of dat we even moeten aanbellen om de zak was in ontvangst te nemen. 

Ook voor sportclubs, verenigingen, instellingen, studenten en bedrijven


In de zak kunt u o.a aanbieden;

Alle was wordt weer schoon gratis thuisbezorgt, u loopt hierbij geen risico. Mocht een item verkleuren, krimpen of anderzijds stuk gaan vergoeden wij deze met 1 euro per stuk/paarAanmelden;

aanmeldformulier