Project Duurzaamheid

Hergebruik van oude schoenen & beenmode afvalProject duurzaamheid in een initiatief van 3 ondernemers die naast hun werk oplossingen en nieuwe toepassingen proberen te vinden voor de verwerking en hergebruik van afval artikelen.

We financieren alles zelf, en maken gebruik van privéauto's, garages, kelderboxen en beschikbaar gestelde ruimtes voor opslag, onderzoek en verwerking

We zijn onlangs gestopt met aan huis inzamelen van oude schoenen en beenmode afval. We zamelen alleen nog schoen- en beenmode afval in via onze vaste inzamelpunten met een kliko in Rhenen (Valleiweg 25) en Nieuwegein (Eekhoornweide 12) en daarnaast plaatsen we kliko's bij bedrijven, verenigingen en instellingen waar veel schoen- en beenmode afval is. 

Adressen gezocht voor plaatsen kleine kliko voor inzameling schoen-/beenmode afval

Heeft u interesse in een kliko voor de inzameling van schoenen en beenmodeafval ?              stuur een mailtje naar; info@projectduurzaamheid.nl

Wat we doen

Met de schoenen die we inzamelen blijven we mogelijkheden zoeken om deze rendabel te verwerken en nieuwe toepassingsmogelijkheden te zoeken voor materialen zoals met name leer. 

De nog goede paren worden gedoneerd aan kleding inzamelaar Sympany, die met de verkoop ervan goede projecten financiert in o.a. India en Afrika.

Proeffilter voor computerkoelingProeffilter voor computerkoeling

Hergebruik van oude beenmode

De stof van bijvoorbeeld oude panty's wordt verwerkt in diverse water- en stoffilters en wellicht op een later tijdstip ook in horren. De stof van sokken wordt versneden tot vierkante poestlappen voor industriële toepassingen. 


Alles kan zo vuil in de bak

Alle beenmode afval kan zo vuil los samen met eventuele paren schoenen in de kliko gedaan worden bij een van de inzamelpunten. Alle stof wordt duurzaam en doeltreffend met stoom gereinigd waarbij zeer weinig water wordt verbruikt en nagenoeg geen afvalwater ontstaat.