Project Duurzaamheid

Duurzaam omgaan met grondstoffenProject duurzaamheid in een initiatief van 3 ondernemers die naast hun werk oplossingen en nieuwe toepassingen proberen te vinden voor de verwerking en hergebruik van afval artikelen.

We financieren alles zelf, en maken gebruik van privéauto's voor inzameling aan huis, garages en beschikbaar gestelde ruimtes voor opslag, onderzoek en verwerking

We zijn onlangs gestopt met het op redelijk grote schaal inzamelen van oude schoenen maar zamelen deze nog wel aan huis samen met beenmode afval in. Ook blijven de inzamelpunten met een kliko voor oude schoenen en beenmode afval in Rhenen (Valleiweg 25) en Nieuwegein (Eekhoornweide 12) behouden.

Met de schoenen die we aan huis inzamelen blijven we mogelijkheden zoeken om deze rendabel te verwerken en nieuwe toepassingsmogelijkheden te zoeken voor materialen zoals met name leer. 

De nog goede paren worden gedoneerd aan kleding inzamelaar Sympany, die met de verkoop ervan goede projecten financiert in o.a. India en Afrika.

Proeffilter voor computerkoelingProeffilter voor computerkoeling

De stof van oude panty's wordt verwerkt in diverse water- en stoffilters en wellicht op een later tijdstip ook in horren. De stof van sokken wordt versneden tot vierkante poestlappen voor industriële toepassingen.Verspil geen water; alle stof kan zo vuil in een zakje worden aangeboden

Alle beenmode afval kan zo gedragen/vuil in een zakje worden aangeboden voor inzameling, of zo los samen met eventuele paren schoenen in de kliko gedaan worden op een van de inzamelpunten.     

Alle stof wordt na inzameling gereinigd met stoom waarbij minimaal schoon water wordt verbruikt en er nagenoeg geen afvalwater ontstaat. Naast dat u water bespaart, spaart u ook het milieu.  Daarnaast doen we met vuile sokken en panty's proeven met het reinigen van de stof met stoom. stoom heeft als voordelen dat er minder water verbruikt wordt en het echt alle bacteriën doodt die nu nog de was overleven. dus kom maar op met die vuile oude sokken !


Recyclebaar afval aanbieden;

U kunt wekelijks een zak(je) schoen- en beenmodeafval aan huis laten ophalen.                        Voor inzameling deze week (op donderdagavond of zaterdagochtend) moet uw aanmelding voor woensdagmiddag 15.00 uur binnen zijn.

Aanmelden kan op deze pagina